abonneren

Nederlandse fietsroutes nu in Google Maps

Op Google Maps kun je nu ook fietsroutes opvragen. Hiermee biedt Google fietsers de mogelijkheid om een route te plannen, aan te passen, fietspaden te gebruiken en fietsvriendelijke routes te berekenen die bijvoorbeeld drukke wegen vermijden.

Google heeft zoveel mogelijk fietsroutes toegevoegd aan Google Maps om zo de meest efficiënte fietsroutes aan te kunnen bieden. Met Google Map Maker is het uiterlijk van de kaart aan te passen en kun je zelf suggesties voor andere routes geven op basis van je eigen kennis over de lokale omgeving.

Google Fietslegenda

Naast routeinformatie voor fietsers, heeft Google ook extra informatie over fietsroutes en -paden toegevoegd. Google beveelt wegen direct aan vanuit de bijgewerkte fietslegenda. Deze biedt een overzicht van de soort route en daarnaast zijn recreatieve routes in de buurt te vinden voor een leuke fietstocht. De fietslegenda is te vinden achter de knop ´Meer´, die zichtbaar wordt als je op een kaart of route inzoomt.

Fietskaarten bewerken met Google Map Maker

Om de beste routes aan te bevelen, werkt Google samen met gemeenten, zoals Den Haag en Amsterdam, en andere kaartleveranciers, zoals Andes. Er zijn nu honderden kilometers aan fietsroutes beschikbaar die direct op de kaart worden aangegeven. Daarnaast heeft Google data van fietsstroken en aanbevolen routes voor de meeste steden in Nederland. Fietsers kunnen er echter ook voor kiezen zelf de beste route uit te stippelen met Google Map Maker en zelf de kaarten van Google bewerken. Meer informatie hierover is te vinden in de Map Maker handleiding of in onderstaande Youtube-video.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Google Maps, google map maker