abonneren

Nederlanders meest fanatieke e-mailgebruikers

Uit onderzoek van Eurostat, het statistiekenbureau van de EU, komt naar voren dat Nederland in alle gemeten leeftijdsgroepen het hoogste scoort op het gebied van e-mailgebruik.
Opvallend is dat Nederlanders daarentegen in vergelijking tot andere landen weinig op sociale netwerken posten.

Wanneer het op de sociale mogelijkheden van internet aankomt, neemt Nederland in alle leeftijdsgroepen de laatste plaats in. Ook op het gebied van internet-telefonie en videobellen scoort Nederland vrij laag in verhouding tot de andere landen. Op het gebied van online-aankopen neemt Nederland echter na het Verenigd koninkrijk en Denemarken de derde plaats in. Het onderzoek is gedaan op basis van ingevulde vragenlijsten door 200.000 Europeanen uit 150.000 huishoudens in 27 Europese landen. Vooral het eerste kwartaal van 2010 werd gemeten.

In het onderzoek werd niet gevraagd naar de specifieke sociale media die werd gebruikt (als Facebook) dus ook lokale netwerksites zoals Hyves werden meegenomen in het onderzoek.

Het onderzoek is hier als PDF te lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord