abonneren

Nederlanders en Zweden internetten het meest

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft onderzocht welke landen binnen Europa het meest gebruik maken van internet. Nederlanders en Zweden gebruiken het internet het meest. Maar liefst 94 procent doet dat in beide landen. Ook op het gebied van mobiel internet scoort Nederland hoog.

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft onderzoek gedaan naar het internetgebruik binnen de Europese Unie. Daaruit blijkt dat 94 procent van de Zweden en Nederlanders internet gebruikt. Beide landen delen dan ook de eerste plaats.

Op het gebied van mobiel internet zijn er wel een aantal landen die Nederland voor moet laten gaan. Maar liefst 56 procent van de Nederlanders maakt gebruik van mobiel internet. Het gemiddelde binnen de EU is 35 procent. Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden maken meer gebruik van mobiel internet. Wellicht verrassend is dat slechts 31 procent van de Duitsers beschikking heeft tot mobiel internet.

Het gebruik van mobiel internet is in Nederland sterk verbonden met mensen die werken. Deze groep maakt anderhalf keer zo vaak gebruik van mobiel internet dan de arbeidsloze medemens. Het populairste middel om mobiel mee te internetten is de smartphone. Daarna volgt nog altijd de aloude laptop. Mobiel internetgebruik via een tablet wordt nog maar een jaar in kaart gebracht en wordt nog maar half zoveel gebruikt voor mobiel internet als de laptop.

In onderstaand staafdiagram is per leeftijdscategorie te zien hoeveel uren er via welk apparaat op internet worden doorgebracht.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Europa, internetgebruik

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord