abonneren

Nederlander trouwe Internet Explorer-gebruiker

Terwijl Firefox in Europa de eerste plaats heeft veroverd, blijft Internet Explorer in Nederland veruit de populairste browser. Dit blijkt uit de gebruikerstatistieken van Statcounter. Het gebruik van Internet Explorer is zelfs drie keer hoger dan dat van de directe concurrent Firefox.
De Nederlander is hierbij een buitenbeentje in Europa, waar Firefox sinds december van 2010 juist de koppositie heeft overgenomen van Internet Explorer.

Internet Explorer heeft een marktaandeel van ruim 60,27% waar Firefox niet verder komt dan 19,66%.
Voor Europa gelden percentages van 35,54% voor IE en 39,39% voor Firefox. Google's Chrome is de grootste stijger en bezet zowel in Nederland als Europa de derde plaats; in Nederland met 12,58% en in Europa met 15,13%. Het aandeel Opera gaat net de 1% over in Nederland en ook in Europa is de populariteit van deze browser bescheiden met slechts 4,39%.

Toch is het niet zo treurig gesteld met Firefox in Nederland want in juli 2009 lagen de verhoudingen slechter voor de opensource-browser. Destijds gebruikte nog 76,9 % Internet Explorer en slechts 15,8% Firefox.

Grafiek Nederland & Grafiek Europa

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: