abonneren

Nederlander meest actieve twitteraar

Nederlanders zijn bijzonder actieve gebruikers van sociale netwerken. Na de Italianen staan we in Europa op de tweede plaats. Met twitteren geven we alle Europeanen het nakijken.Uit een Europees onderzoek van Forrester blijkt dat in Nederland 79 procent zich maandelijks bezig houdt met sociale media en in Italië is dat zelfs 83 procent.
In heel Europa gebruikt 68% van de bevolking sociale media, een groei van 7% ten opzichte van vorig jaar. Naast het gebruik van sociale media, bezoekt bijna de helft van de Nederlanders minstens maandelijks een sociaal netwerk, waarbij het gebruik van Hyves vijf keer hoger zou zijn dan Facebook.

Nederlanders voeren op het gebied van Twitter de ranglijsten aan in Europa. Vier procent van de Nederlanders twittert minstens wekelijks, ten opzichte van twee procent voor heel Europa.

De bijdragen aan content op sociale media groeiden wereldwijd niet. In de V.S. kijkt een derde wel eens een video op YouTube, maar slechts 10% plaatst zelf wel eens een video op een openbare videosite. In Europa bleef het aantal mensen dat zelf content creëert de afgelopen 3 jaar gelijk met 15%.

Via: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord