abonneren

Nederland heeft hoogste aantal internetaansluitingen

Hoewel voor ons in Nederland een leven zonder internet ondenkbaar is geworden, heeft een kwart van de Europeanen nog nooit internet gebruikt.Nederland gaat in Europa aan kop met 94 % van de huishoudens die over een internetaansluiting beschikken.

Dit blijkt uit statistieken over 27 EU-landen, verzameld door de afdeling statistiek van de Europese Unie.

De beschikbaarheid van internet in huishoudens varieert binnen Europa van 45 % in Bulgarije tot 94 % in Nederland. Luxemburg en Zweden delen met 91 % de tweede plaats, gevolgd door Denemarken met 90 %.

De meeste breedbandaansluitingen vinden we in Zweden met 86 %. Daarna komt Denemarken met 84 % gevolgd door Nederland en Groot-Brittannië met 83 %.

De Europese Unie streeft er naar dat zoveel mogelijk 16- tot 74-jarigen toegang hebben tot internet en heeft als doel gesteld dat het aantal mensen dat internet nog nooit gebruikt heeft, daalt tot 15%. Nu varieert het aantal van 5 % in Zweden tot 54 % in Roemenie. Andere Europese landen die op dit gebied achterblijven zijn Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Portugal. In Nederland heeft 7% van de bevolking tussen 16 en 74 internet nog nooit gebruikt.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord