abonneren

Nederland grote spamverstuurder

Nederland heeft de dubieuze eer om na de V.S. te boek te staan als grootste spammer ter wereld. Zo blijkt uit cijfers van Symantec over de maanden december en januari.

Vanuit Nederland wordt na de V.S. de meeste spam verstuurd. Het verschil met de nummer 1 plek van de V.S. is wel behoorlijk groot; 29% van de spam komt uit de V.S. terwijl Nederland met 6% plaats twee inneemt. Rusland, Brazilie, India en Groot-Brittannie volgen allen met 5%.

Vorige maand bleek bijna 79% van alle berichten uit spam te bestaan. Iets minder dan de laatste maand van 2010. Het aantal vanuit Nederland verstuurde spamberichten steeg in januari van dit jaar met 1% ten opzichte van december van vorig jaar.

Via: Security.nl

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord