abonneren

Muziekcollectie John Peel online in te zien

Elke zichzelf respecterende muzikant of muziekliefhebber krijgt een warm gevoel bij de woorden 'The Peel Sessions'. Deel mogen nemen aan John Peel's immens populaire radioshow op de BBC was één van de hoogst haalbare doelen van een muzikant. Peel's nalatenschap, een enorme verzameling aan vinyl, is nu op het internet te doorzoeken.

John Peel (echte naam John Robert Parker Ravenscroft) is één van de grote namen in de muziekwereld. Als dj lanceerde hij eigenhandig de carrières van artiesten en bands in een veelvoud aan genres, van jazz tot pop en van electronica tot metal. Een complete lijst van artiesten die onder de noemer The Peel Sessions vier nummers live kwamen spelen in zijn BBC-programma is hier te vinden.

Uiteraard heeft Peel tijdens zijn leven een enorme voorraad aan muziek verzameld. Zijn platenkast wordt nu, na zijn dood in 2004, beetje bij beetje in kaart gebracht op The Space. Je kunt hier op de letters van het alfabet klikken en ziet vervolgens een foto van dat deel van zijn platenkast. Door met de muis over de ruggen van de lp's te gaan, krijg je te zien welke lp er in zijn kast staat. Waar mogelijk is de informatie van de lp uitgebreid met links naar Spotify en iTunes.

Op dit moment is de letter A geïndexeerd, het is de bedoeling dat er elke dag één letter bij komt. Ben je muziekliefhebber, dan mag je een kijkje in Peel's platenkast niet overslaan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: john peel

Laatste reactie