abonneren

Muziek van de Beatles toch op iTunes?

Het ziet er naar uit dat Apple vandaag gaat aankondigen dat de muziek van de Beatles op iTunes beschikbaar gaat komen.Dit meldt althans de Wall Street Journal. Zo zou Apple een belangrijk gat in het huidige muziekaanbod kunnen vullen.
Dit zou het resultaat zijn van de besprekingen die de afgelopen week tussen Apple en de belanghebbenden bij de EMI Group zijn gehouden.

Apple maakte gisteren op hun homepage bekend dat er vandaag een belangrijke aankondiging zal worden gedaan. Naast de mogelijke komst van Beatles-muziek in iTunes wordt er ook op diverse internetsites gespeculeerd over de mogelijkheid dat Apple iTunes gaat uitbreiden met een streaming muziekdienst.

Als de muziek van de Beatles in iTunes komt, zal dit vermoedelijk enige tijd exclusief zijn. Verwacht wordt dat het op termijn ook via andere media beschikbaar zal komen. De overeenkomst met iTunes is lange tijd opgehouden door juridische conflicten over handelsmerken. Zo heeft de muziekuitgeverij Apple Corps ltd, die het platenlabel Apple van de Beatles beheert, al geruime tijd met Apple in de clinch gelegen over het feit dat Apple de iTunes muziekdienst is begonnen. Een overeenkomst tussen beide Apple-bedrijven over de Beatles-muziek kan dan ook worden gezien als een belangrijke mijlpaal.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord