abonneren

Multiprocess Firefox: Browser gaat fundamenteel op de schop

Mozilla wil de desktopversie van Firefox sneller maken en doet dat in eerste instantie door de interface van de browser los te koppelen van de websites die geladen worden. De komende tijd wordt toegewerkt naar een 'multiprocess' browser.

Firefox volgt daarmee in de voetsporen van veel andere browsers, waaronder Chrome, Internet Explorer en Safari. Mocht een webpagina traag laden of zelfs vastlopen, dan zouden de knoppen en de menu's van Firefox gewoon blijven werken.

Mozilla hoopt daarmee dat de browser minder vastloopt en stabieler blijft draaien. Het betekent wel dat Firefox meer geheugen opvraagt, maar in hoeverre je dat gaat merken is nog niet duidelijk. 

Tabbladen

In de eerste helft van 2017 start vervolgens de tweede fase van het project, en worden tabbladen ook als aparte processen geladen. Als het ene tabblad moeite heeft met het laden van een site, dan hebben de andere tabbladen daar geen last van.

Uiteindelijk moeten ook addons als aparte processen gelden. Het bedrijf neemt de browser dus fundamenteel op de schop, en daarom rolt de nieuwste versie slechts uit naar 1 procent van alle Firefox 48-gebruikers.

Bron: Mozilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Firefox

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord