abonneren

MPAA verantwoordelijk voor offline halen Popcorntime.io en YIFY

Popcorntime.io en YIFI zijn dood en komen ook niet meer terug. Dat is wel met enige zekerheid te stellen nu de Motion Picture Association of America uitlegt hoe verantwoordelijk is geweest voor het offline halen van de diensten.

De MPAA behartigt de belangen van filmmaatschappijen als Sony en Universal Pictures. Drie Canadese Popcorn Time-ontwikkelaars zijn onlangs opgespoord en aangeklaagd. Daarbij werd Popcorntime.io via een rechtelijk bevel uit de lucht gehaald.

Rond diezelfde tijd vond de MPAA de beheerder van YIFY, een groep die al jaren de nieuwste films in hoge kwaliteit op torrentsites zette. Deze man hangt een rechtszaak boven het hoofd die hem miljoenen kan kosten. Als gevolg komen er geen films via YIFY meer uit.

Grote schoonmaak

Daarnaast is vandaag bekend geraakt dat de grootste torrent-tracker van dit moment ook stopt, Demonii. Tevens dankzij de MPAA. De reden daarvoor is dat de man achter YIFY ook de persoon bleek die Demonii in stand hield.

Een tracker zorgt ervoor dat de mensen die bestanden via torrents met elkaar delen, elkaar kunnen vinden. Het wegvallen van Demonii kan er daardoor voor zorgen dat het downloaden van torrents die gebruikmaken van Demonii, langzamer gaat.

De meeste torrents blijven echter gewoon werken, omdat ze vaak meerdere trackers tegelijk ondersteunen. 

Bron: Torrentfreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: yify, Popcorn Time, Torrent