abonneren

Mozy stopt met aanbieden onbeperkte cloud-opslag

De grootste aanbieder van online opslag, Mozy, heeft aangekondigd dat het niet langer een onbeperkte abonnement zal bieden. De cloud-dienst valt onder de vlag van EMC en vroeg tot gisteren $ 4,95 per maand voor onbeperkte online backups.
Vanaf vandaag heeft Mozy de prijzen voor zijn MozyHome ingrijpend gewijzigd naar $ 5,95 per maand voor 50 GB opslagcapaciteit (één computer) of $ 9,99 per maand voor 125 GB opslagcapaciteit (drie computers). Wie extra opslagcapaciteit of computers wil aanmelden moet hiervoor bijbetalen.

 

Hoewel het toevoegen van extra computers minder kost dan in het verleden, zal de maandprijs voor de meeste gebruikers veel hoger uitvallen. Bestaande gebruikers krijgen tot 1 maart om op het nieuwe prijsplan over te stappen of zich van de dienst af te melden. Dat is nogal wat, want Mozy telt op dit moment meer dan één miljoen abonnees. De veranderde prijsstrategie heeft te maken met een klein deel van de gebruikers (ongeveer 10 procent) die enorme hoeveelheden opslagcapaciteit opslokken door het opslaan van foto's, muziek en (hd-)video. Volgens Mozy gebruiken deze power users net zoveel opslagcapaciteit als de overige 90 procent van de gebruikers. Mozy beheert op dit moment 70 petabyte aan data.

 

Analisten vrezen dat andere cloud-diensten het voorbeeld van Mozy zullen volgen. Veel aanbieders beperken op dit moment al de bandbreedte, waardoor het voor veel gebruikers oninteressant is enorme hoeveelheden data op te slaan. Concurrenten van Mozy zijn Adrive, Carbonite, Box.net, Dropbox en Livedrive. De meeste cloud-aanbieders bieden beperkte gratis opslag aan (meestal 5 GB) en vragen daarna een maand- of jaarbedrag voor onbeperkte opslag.

 

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord