abonneren

Mozilla verandert het snelle releaseschema van Firefox

Mozilla toont zich gevoelig voor de klachten over de snelle release-cyclus van zes weken, die sinds versie 4 van Firefox geïntroduceerd is.

Vooral bedrijven hebben er grote moeite mee dat er al weer een nieuwe versie uitkomt voordat ze klaar zijn met het doorvoeren van de vorige versie. Om hieraan tegemoet te komen introduceert Mozilla nu een enterprice release-schema, waarin er ongeveer iedere 30 weken een Extended Support Release (ESR) versie van Firefox uitkomt. Deze versie wordt vervolgens 42 weken ondersteund. Dit release-schema is ongeveer vijf keer zo langzaam als de snelle release-cyclus van zes weken.

Op deze manier worden veiligheidsrisico’s voor bedrijven beperkt. Met iedere nieuwe release liggen die veiligheidsrisico’s op de loer. Met het nieuwe schema volgt Mozilla een tweesporenbeleid. Stabiliteit voor de gebruikers die dat wensen en snelheid bij het beschikbaarstellen van nieuwe technologie. Mozilla heeft de snelle release-cyclus ingevoerd in navolging van Google’s Chrome-browser, die ook regelmatig wordt aangepast en waar nieuwe ontwikkelingen snel beschikbaar komen. Voor wie de snelle versieopvolging wel willen volgen, werkt Mozilla hard aan de mogelijkheid van stille upgrades, die net als bij Chrome ongemerkt op de achtergrond plaatsvinden.

Via: Cnet

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord