abonneren

Mozilla Thimble, simpele webeditor

Het maken van een eigen website is voor velen een brug te ver. De ontwikkelaars van Firefox hopen met de een eenvoudige webeditor hier verandering in te brengen. Met de webeditor Thimble zet je zonder enige kennis van programmeren een website in elkaar.

De ontwikkelaar van Mozilla zijn lekker bezig. Gisteren schreven we nog over de Junior browser voor de iPad waar Mozilla aan werkt.  Nu komt ook de webontwikkelaar aan de beurt met een nieuw programma voor de het maken van een website in de vorm van Thimble. 

Thimble is geen Wordpress

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Wordpress is het niet een blog-achtig programma. Thimble biedt een aantal ingebakken projecten en templates waarmee gebruikers direct aan de slag kunnen. Thimble is erg visueel en kennis van code is niet nodig. Hierdoor neemt het barrières weg voor iedereen die geen ervaring heeft met het maken van websites. Hoewel je niet bekend hoeft te zijn met code, werk je wel in de code. Wanneer je bijvoorbeeld een project start, dan zie je links de code en rechts het resultaat. Zo wordt je aldoende wijzer.

Je kunt html en css gewoon vanuit de browser aanpassen waarbij je de effecten van de veranderingen direct ziet. Met een druk op de knop publiceer je je website online op de site van Mozilla. Op thimble.webmaker.org zie je voorbeelden en kun je ook direct aan de slag.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: thimble