abonneren

Mozilla en Microsoft integreren Firefox met Bing

Microsoft en Mozilla brengen een speciale versie van Firefox uit waarin de Zoekmachine Bing is geïntegreerd.

Met de introductie van Firefox 4 werd Bing toegevoegd als een van de beschikbare zoekmachines in het zoekvenster van de browser. Google als zoekmachine  is nog steeds de standaard voorkeursinstelling, maar dat kan door de gebruiker worden veranderd.

Nu hebben Microsoft en Mozilla een overeenkomst gesloten over het delen van de opbrengst van het integreren van de Bing zoekmachine in Firefox. In de ‘Firefox with Bing’ uitvoering van Firefox is Bing de standaard zoekmachine is de Bing-pagina de standaard openingspagina. Firefox met Bing is op een speciale Microsoft site te downloaden.

Deze Firefox met Bing versie veranderd niets aan de huidige standaard instellingen van de normale Firefox versie.

Mozilla heeft al eerder speciale versies van Firefox uitgebracht samen met partners.  Zo was er eerder dit jaar een Firefox geïntegreerd met Twitter.  Mozilla breidt zijn relaties met commerciële partners uit als mogelijkheid om meer geld binnen te halen, nodig voor de ontwikkeling van de browser. De komst van Firefox met Bing is een voorbeeld van de laatste ontwikkeling op dit gebiedt.

De van oudsher bestaande relatie met Google is met de komst van Googles eigen Chrome browser wel iets minder hecht geworden.  Zo loopt de laatste driejarige overeenkomst met Google, waaraan een aanzienlijke subsidie aan Mozilla verbonden zit in 2011 af. De samenwerking met Microsoft wijst erop dat Mozilla de afhankelijkheid van Google wil verkleinen.

Via: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie