Mogelijk verbod op Google Maps in Duitsland

Microsoft dreigt in een patentstrijd met Google te winnen. Als dat gebeurt, zou Google Maps verboden kunnen worden in Duitsland. Ook Google’s browser Chrome is niet helemaal veilig.

Microsoft heeft al een tijd een rechtszaak lopen tegen Google. Laatstgenoemde zou het patent omschreven als “een computersysteem om lokale voorzieningen te identificeren en de methodes daarvoor” schenden. Dat is in handen is van de Windows-maker. Het patent is toegewezen aan Microsoft in 1996.

TechCrunch meldt dat zijn bronnen bevestigen dat Google niet in staat is gebleken om de rechter te overtuigen. De laatste rechtszitting eindigde met de boodschap dat de rechtbank neigt naar het veroordelen van Google voor de schending van het betreffende patent.

Mocht dat gebeuren, dan is Google flink de pineut. Het zou dan gedwongen worden om Google Maps te blokkeren in Duitsland op alle fronten. Dat betekent dus dat het verwijderd wordt uit de Play Store, maar Google Chrome zou ook verboden worden, tenzij Google Maps in de browser geblokkeerd wordt.

Vaak komt het bij dit soort zaken niet tot dat punt, omdat Google een licentie van Microsoft zou kunnen afnemen voor het patent. Microsoft moet het daar dan wel mee eens zijn, maar het bedrijf heeft al gezegd dat dit “een manier zou zijn om deze oorlog te beëindigen”. Over ongeveer twee maanden zal de rechtbank beslissen in de zaak.  Google ziet de zaak nog altijd me vertrouwen tegemoet en ziet er volgens een woordvoerder naar uit om zijn positie te verdedigen in de rechtszaal.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: duitsland, rechtszaak, patent, google maps