abonneren

Mobiel internetgebruik wereldwijd voor het eerst groter

We leven in het mobiele tijdperk en niet langer in het tijdperk van de pc. Het is dan ook niet zo gek dat in oktober het mobiele internetgebruik via smartphone en tablet wereldwijd voor het eerst groter was dan via de pc. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau StatCounter.

In oktober werd wereldwijd voor het eerst meer gebruik gemaakt van een smartphone of tablet om websites te bezoeken dan een pc of laptop. Het mobiele verkeer was volgens StatCounter goed voor 51,3 procent van het internetgebruik terwijl de pc bleef steken op 48,7 procent.

Duidelijke trend

Het internetgebruik via de pc laat al sinds 2009 een steeds sterkere dalende trend zien terwijl in diezelfde periode mobiel verkeer juist een steeds grotere stijging liet zien. In oktober kruisten beide lijnen elkaar en is het wereldwijde mobiele internetverkeer voor het eerst groter dan dat via een pc. StatCounter baseert zijn cijfers op 15 miljard paginaweergaven over 2,5 miljoen websites.

In Nederland pc nog groter

StatCounter nuanceert het bericht wel enigszins, want in volwassen markten als de VS en het Verenigd Koninkrijk is het desktopverkeer nog altijd groter dan het mobiele verkeer. Ook in Nederland is dat het geval, de pc is hier nog altijd goed voor 60,35 procent van het internetverkeer terwijl de smartphone en tablet op 39,64 procent blijven steken. Maar de trend is ook hier duidelijk: mobiel wordt steeds belangrijker terwijl de pc een dalende lijn laat zien. 

Bron: StatCounter

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Mobiel, PC

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord