abonneren

Mobiel internet in buitenland goedkoper

Met ingang van 1 juli 2012 gaan de kosten voor bellen, sms'en en mobiel internet in EU-landen drastisch omlaag. De komende twee jaar gaan de tarieven nog verder dalen.

Een megabyte dataverkeer mag maximaal 70 cent kosten. Bel je iemand vanuit het buitenland, dan kost een belminuut maximaal 29 cent en belt iemand jou op, dan is het maximale tarief 8 cent. Vanaf 1 juli 2013 gaan deze tarieven nog verder omlaag. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) is blij met deze prijsverlaging. Ze denkt dat een gezin tijdens een vakantie in de EU gemiddeld zo'n 200 euro zal besparen. Reis je buiten de EU, dan zal je vanaf 1 juli 2012 ook een waarschuwing bereiken als je meer dan 50 euro telecomkosten hebt gemaakt. Ook is het mogelijk om vanaf 1 juli 2014 zelf een lokale telecomprovider in het buitenland te kiezen. Voor gebruikers die vaak in een bepaald land vertoeven, kunnen door een contract af te sluiten met een lokale telecomaanbieder in de meeste gevallen veel geld besparen. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Dataverkeer, Buitenland

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord