Mobiel internet in buitenland razend populair

Volgend Vodafone is mobiel internet in het buitenland razend populair. In het afgelopen jaar steeg het aantal verkochte roamingbundels voor goedkoop mobiel internet over de grens met maar liefst 1000 procent.

Vodafone denkt dat mensen zich veel bewuster zijn van de kosten van internet in het buitenland. De provider biedt speciale Internet-Op-Reis-bundels aan en zag de verkoop hiervan met een factor 11 toenemen. Ook is het bij Vodafone mogelijk om de bestaande (binnenlandse) internetbundel in het buitenland te verbruiken voor € 5 extra, waardoor je aanzienlijk goedkoper uitbent dan als je per megabyte betaalt. Bij zakelijke klanten zag Vodafone een nog sterkere stijging: 9 maal zoveel klanten voor de dagbundels, 16 maal zoveel klanten voor de maandbundels.

Overigens nam de groei van het totale dataverkeer af. Vorig jaar nam het dataverbruik met een factor drie toe, nu blijft de stijging beperkt tot 40 procent. Of deze trendcijfers overeenkomen met die van andere providers, zoals T-Mobile en KPN, is niet duidelijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: databundel, vodafone, mobiel internet, roaming