abonneren

Mobiel internet buitenland wordt goedkoper

Mobiel internetten in het buitenland wordt vanaf 1 juli een stuk goedkoper. Niet zo goedkoop als de Europese Commissie aanvankelijk gepland had, maar desondanks kunnen vakantiegangers deze zomer een stuk geruster hun e-mail checken wanneer ze over de landsgrenzen trekken.

De Europese Commissie, het Europees Parlement en de 27 afzonderlijke EU-lidstaten zijn overeengekomen dat de kosten van mobiel internet in het buitenland aan een maximum van € 0,70 per MB gebonden worden. Dit nieuwe prijsplafond gaat op 1 juli van kracht. Overigens is dit nog altijd meer dan het oorspronkelijke voorstel van € 0,50 per MB, dat om nog onduidelijke redenen gewijzigd is. Pas op 1 juli volgend jaar mogen providers maximaal € 0,45 per MB doorberekenen, op 1 juli 2014 zullen de kosten verder verlaagd worden naar € 0,20 per MB.

Ook wordt bellen en sms'en over de landsgrenzen weer een stuk goedkoper. In juli vorig jaar werden providers al gedwongen de prijzen te verlagen, op 1 juli dit jaar gaan de kosten wederom omlaag. Een telefoongesprek kost dan maximaal € 0,29 per minuut (was € 0,35 per minuut) en op 1 juli 2014 moeten de kosten tot € 0,14 per minuut gedaald zijn. Sms'en kost nu maximaal € 0,11 per bericht. Vanaf 1 juli is afgesproken dat dit bedrag omlaag gebracht wordt tot € 0,09 per bericht en op 1 juli 2014 moet het tarief uiteindelijk maximaal € 0,06 per bericht zijn.

Overigens moeten zowel het Europese Parlement als de 27 EU-landen nog hun officiële akkoord geven, maar de verwachting is dat niemand bezwaar aan zal tekenen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Mobiel Internet

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord