abonneren

Minister Plasterk wil https op alle overheidssites

Minister Plasterk heeft vandaag gezegd dat hij het wettelijk verplicht wil stellen om voor alle overheidssites een beveiligde verbinding te gebruiken. Eerder heeft de minister gezegd dat dit niet nodig was.

Plasterk heeft dit vandaag in de Tweede Kamer gezegd volgens Nu.nl. Momenteel gebruikt ongeveer de helft van de overheidswebsites een beveiligde verbinding via https volgens onderzoek van de Open State Foundation. Er was al een plan om eind 2017 alle overheidssites met bijvoorbeeld persoonsgegevens te beveiligen, maar nu moet dit voor alle overheidswebsites gaan gelden.

Regeling per wet


Plasterk wil de verplichting in laten gaan nadat de Wet Generieke Digitale Infrastructuur is ingevoerd. Deze wet regelt op welke manier de overheid zijn digitale dienstverlening inricht en stelt ook regels voor beveiliging. Nadat de wet is aangenomen, kunnen via een algemene maatregel van bestuur beveiligingsstandaarden worden aangewezen. De wet wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar naar de Tweede Kamer gestuurd. Het is dus nog niet bekend wanneer de verplichting precies ingaat.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Security, Privacy, Overheid

Laatste Vacatures