abonneren

Minder gratis content op NYTimes.com

Op de webeditie van de bekende Amerikaanse krant The New York Times zijn vanaf april nog minder gratis artikelen te lezen.

Vanaf april zal The New York Times de gratis toegang tot de website nog verder beperken. Momenteel kunnen webbezoekers 20 artikelen gratis per maand lezen. Vanaf april is dat nog maar 10 artikelen per maand. Sluit je voor $3,75 een abonnement af, dan heb je toegang tot alle artikelen. Op dit moment heeft The New York Times ongeveer 454.000 betaalde abonnementen. De papieren editie van de krant verliest steeds meer lezers en ook de opbrengsten uit advertenties staan onder druk. The New York Times probeert nu meer inkomsten uit de webeditie van de krant te halen.

Op dit moment proberen steeds meer gedrukte media inkomsten uit hun online edities te halen. Op de websites van een aantal Nederlandse landelijke dagbladen kun je tegen betaling de gehele krant lezen. Ook kun je bij een aantal kranten voor een klein bedrag een artikel uit de gedrukte editie bekijken. Vooralsnog is de website van uw favoriete computerblad PCM geheel gratis te lezen. Als PCM de inhoud van het papieren tijdschrift integraal zou overhevelen naar de website, zou u dan bereid zijn om hiervoor een bedrag per maand te betalen?

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: gratis, E-books, New York Times

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord