abonneren

Miljard Whatsapp-berichten per dag

WhatsApp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt van 1 miljard WhatsApp-berichten per dag. Whatsapp is als alternatief voor sms beschikbaar voorAndroid, iOS, BlackBerry, Symbian en nu ook Windows Phone.

Deze nieuwe mijlpaal ligt geheel lijn met de doelstelling van WhatsApp om een wereldwijde mobiele dienst te bieden voor elk mobiel platform. Een miljard berichten per dag staat gelijk aan 41.666.667 berichten per uur, 694.444 berichten per minuut en 11.574 berichten per seconden zo staat op de WhatsApp blog te lezen.

Met WhatsApp kun je gratis berichten sturen. De app is daardoor snel een populair alternatief geworden voor de dure sms-jes. Dit tot groot ongenoegen van de telecom-providers. 40 procent van de smartphone-gebruikers in Nederland heeft WhatsApp op zijn telefoon, dat zijn ongeveer 2,2 miljoen smartphones. Meer dan 70 procent van de Apple-gebruikers heeft WhatsApp geïnstalleerd. 60 procent van de Blackberry-bezitters gebruikt de chatapplicatie. 95 procent van de Whatsappgebruikers is zeer positief over de app.  Toch is er ook kritiek  op de manier waarop het bedrijf omgaat met de privacy van gebruikers.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: