abonneren

Microsoft woedend over beslissing Yahoo Japan

Yahoo Japan liet eerder deze week weten met Google in zee te gaan voor het opleveren van zoekresultaten. Een vreemde beslissing, omdat Yahoo US een deal met Microsoft heeft. Microsoft is dan ook 'not amused'.Microsoft en Yahoo US hebben een deal gesloten, waarin Yahoo voor zijn zoekmachine gebruik maakt van Microsoft's Bing.
Maar Yahoo Japan, dat slechts voor één derde eigendom is van Yahoo US, heeft begin deze week juist het besluit genomen om met Google samen te werken. Volgens Yahoo Japan zal het bedrijf nauw samenwerken met Google.

Microsoft is, op zijn zachtst gezegd, niet blij met deze beslissing. Dat is niet zo raar, want Yahoo is de populairste zoekmachine in Japan. De softwaregigant uit Redmond beweert nu dat de samenwerking tussen Yahoo Japan en Google tegen alle concurrentieregels in gaat. De deal zou Google 90 procent van de betaalde zoekresultaten en bijna 100 procent van de zoekopdrachten in handen spelen. Hiermee verdwijnt elke vorm van concurrentie op de Japanse markt.

Yahoo Japan beweert dat de deal verreweg de beste keuze is voor zijn bedrijf en voldoet Microsoft's Bing niet voor de Japanse markt. Zo zijn onder meer de zoekmogelijkheden in de Japanse taal ondermaats.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie