abonneren

Microsoft voegt eDellRoot toe aan Windows Defender

De twee notoire root-certificaten van Dell worden nu ook door Windows Defender verwijderd. Microsoft heeft onder andere eDellRoot toegevoegd aan zijn lijst met onveilige certificaten, nadat deze week bleek dat Dell gevaarlijke root-certificaten op laptops zette.
De certificaten zijn toegevoegd aan Windows Defender, de standaard-virusscanner in Windows. Daar worden ze aangemerkt als 'potentieel gevaarlijk', waarna de gebruiker de kans krijgt de certificaten te verwijderen.

Privésleutel

Eerder deze week bleek dat Dell een root-certificaat op laptops zette met de privésleutel ernaast. Daardoor was het makkelijk voor aanvallers om een man-in-the-middle-aanval te plegen door het certificaat te vervalsen. Dell bood zijn excuses aan en liet weten met een oplossing te komen om het certificaat te verwijderen.

Tweede certificaat

Later bleek er ook een tweede certificaat te zijn gevonden, DSDTestProvider, maar dat bleek minder schadelijk te zijn omdat het een unieke privésleutel had die moeilijker was te kraken.

Als je wil lezen hoe het ook alweer zat met Dells certificaat, kun je dit artikel lezen. Wil je liever meteen weten hoe je het certificaat van je laptop kunt verwijderen? Dan hebben we hier een handige workshop voor je.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Dell, Malware, edellroot

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord