abonneren

Microsoft viert het einde van IE6

Microsoft ziet het verdwijnen van Internet Explorer 6 als aanleiding voor een feestje. Althans in de Verenigde Staten waar het aandeel in het browsergebruik van IE6 is gedaald onder de 1 %.

Dit blijkt uit de cijfers van martkonderzoeker Net Applications. Helemaal weg is IE6 nog niet, want wereldwijd is er nog steeds 1,8 % van de internetters die IE6 gebruikt. In Europa is IE6 overigens al eerder uit de statistieken verdwenen. IE6 wordt vooral in Azië nog gebruikt.

Internet Explorer 6 verscheen in 2001 kort na de komst van Windows XP. Na die tijd zijn er al diverse nieuwe versies van Microsofts Internet Explorer verschenen tot IE9 het afgelopen jaar. Doordat er veel bedrijfstoepassingen gemaakt zijn op basis van de eigenaardigheden van IE6, heeft het Microsoft veel moeite gekost de gebruikers ervan te overtuigen over te stappen op een nieuwere versie en het gebruik vande verouderde browser af te schaffen.  De aanhoudende grote populariteit van Windows XP speelt daarbij zeker ook een rol.

Microsoft heeft  in de browsers na IE6 meer moeite gedaan om zich aan te sluiten bij de heersende internetstandaarden. Het gebruik van IE6 leverde bouwers van websites dan ook steeds meer hoofdbrekens op. Ook was IE6 een toenemende bron van veiligheidsrisico’s op internet.

Toch heeft Microsoft nog wat missiewerk te doen, want ook nu is nog lang niet iedereen overgestapt op Internet Explorer 9. Dat kan ook niet zolang Windows XP gebruikt wordt, waarop IE9 niet beschikbaar is. Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat de nieuwe tijdlijnpresentatie van Facebook niet werkt onder IE7.

Gaan alle Internet Explorer versies gezamenlijk nog aan kop met ruim 38 %, individueel is Internet Explorer ingehaald door Google’s Chrome, die wereldwijd nu het grootste aantal gebruikers heeft met 27%. Dit is net iets boven de 22 % van IE8. Firefox is gezakt naar een derde plaats. Die blijft met alle versies gezamenlijk steken op ruim 25%.

Via: BGR

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie