abonneren

Microsoft vernieuwt Hotmail

Hotmail krijgt nieuwe filters tegen spam en ‘grijze spam’. Ook voegt Microsoft een app voor Android toe. Zo hoopt Microsoft de reputatie en populariteit van de gratis webmaildienst op pijl te houden en de concurrentie met Google Gmail het hoofd te bieden.

Windows Live Hotmail is nog steeds een van de grootste aanbieders van gratis webmail. Dankzij die populariteit is het ook de maildienst waarop de meeste spam verstuurd wordt.

Net als Gmail richt Hotmail zich op wat ze ‘gray mail’ noemen. Dit is de mail die in de ware zin van het woord geen spam is maar wel vaak zo wordt ervaren. We hebben het dan over nieuwsbrieven en reclameberichten, waar men zich al dan niet bewust wel ooit op geabonneerd heeft. Nieuwsbrieven kunnen nu automatisch worden gerubriceerd in de categorie nieuwsbrieven, zodat je ze makkelijker kunt negeren. Daarnaast introduceert Microsoft nu een filter waarmee grote aantallen berichten van een specifieke afzender in een klap kunt verwijderen. Ook kun je berichten van een bepaalde leeftijd nu automatisch wissen of archiveren.

Vastpinnnen
Nieuw is de mogelijkheid om belangrijke berichten boven aan de lijst van ontvangen mail vast te pinnen. Skydrive, de online opslagruimte van Windows Live, krijgt een belangrijkere rol bij Hotmail. Bijlagen van e-mails kunnen voortaan via Skydrive gestuurd worden. Dit maakt het mogelijk om grote bestanden tot 10 GB via mail te versturen. Ook kunnen via mail verstuurde foto’s via de Skydrive direct worden geopend in de Office Web Apps.

Android
Voor de Android-gebruiker komt er een speciale app die direct toegang biedt tot Hotmail. Of de app ook voor tablets is aangepast, is niet bekend. Ook het uiterlijk van Windows Live Hotmail pagina voor mobiele browsers aangepast.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord