abonneren

Microsoft verbolgen over overheidscontract Google

Google heeft gisteren een belangrijk Amerikaans overheidscontract in de wacht gesleept. Concurrent Microsoft is hier niet blij mee en heeft zich negatief uitgelaten over de diensten en dienstverlening van Google.Alle 17.000 medewerkers van de US General Services Administration stappen binnenkort over op Google Apps. Naast Google heeft ook Microsoft gevochten om dit belangrijke contract.
Nu de softwaregigant afvalt laat het weten ernstig teleurgesteld te zijn. Volgens Tom Rizzo, de senior director van Microsoft Online Services, kan Google niet eens aan de basisvereisten doen. De zoekgigant zou zijn producten niet goed ondersteunen, geen roadmap kunnen leveren, slecht integreren met andere bedrijfsapplicaties en uiterst beperkte functionaliteit bieden. Volgens Microsoft zijn dat de redenen dat andere publieke organisaties 'no thanks' gezegd hebben tegen Google.

Waarom Microsoft zich geroepen voelt modder te gooien naar Google is niet duidelijk, maar dat de softwaregigant het lastig heeft zijn eigen clouddiensten te verkopen is duidelijk. Toch zijn er voldoende overheidsdiensten die niet nog steeds niet willen vertrouwen op Google's cloudoplossing; vorige maand kondigde het Department of the Interior aan gekozen te hebben voor Microsoft.

Channel Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: