abonneren

Microsoft vecht tegen oude Internet Explorer

Micosoft is gestart met een actie tegen het gebruik van Internet Explorer 6 en roept nu op, om niet langer de Internet Explorer 6 te gebruiken. Wereldwijd gebruikt nog 12 procent van de internetgebruikers verouderde browser. In Nederland is dat nog 2,6%.

De tien jaar oude browser heeft veel last van beveiligingsproblemen.  Het kost makers van websites veel inspanning hun sites met IE6 goed te laten werken. Reden voor veel websites om dat dan ook niet meer te doen. De IE6-browser is verouderd omdat hij niet voldoet aan de moderne webstandaards. 

Dat de browser nog veel gebruikt wordt, komt omdat veel bedrijfsapplicaties gebouwd zijn voor gebruik van IE6 en (nog) niet zijn aangepast voor moderne browsers. De stand van zaken rond het gebruik van IE6 wordt door Microsoft weergegeven op een speciale website.
Ook Twittert Microsof: "Het komt niet vaak voor dat we u vragen om te stoppen met het gebruik van een van onze producten, maar voor IE6 maken we een uitzondering".

Internet Explorer 8 heeft is ondertussen de meest gebruikte browser met een marktaandeel van 30%.  Firefox staat met Firefox 3.6 op de tweede plaats met 26 %. Microsoft adviseert om over te stappen op IE8.  Internet Explorer 8 is echter ook al gedateerd en zal binnenkort worden vervangen door Internet Eplorer 9. Jammer is dat Windows XP-gebruikers verstoken zullen blijven van Internet Explorer 9.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie