abonneren

Microsoft tegen afwijzing H.264 door Google

Hoofd van Windows en webevangelist voor Microsoft, Tim Sneath, haalt in een blogpost uit naar Google omdat zij de WebM standaard door willen drukken terwijl de meeste ontwikkelaars H.264 hadden verkozen als videocodec in de nieuwe HTML5 standaard.Sneath vergelijkt op ludieke wijze de WebM codec van Google met Esperanto terwijl iedereen Engels (lees: H.264) spreekt.
Hij noemt de codecs niet in de blogpost maar de woorden Esperanto linkt naar een wikipedia pagina over WebM en de link van het woord ‘Engels' leidt naar een wikipagina over H.264. Esperanto is een makkelijk te leren, politiek neutrale, internationale taal. In zijn blog pleit hij met sarcastische ondertoon dat Engels maar moet worden afgeschaft en iedereen op Esperanto over moet gaan aangezien er ‘maar liefst' 10.000 mensen zijn die het al spreken.

Internet Explorer 9 ondersteunt de h.264 codec en volgens de Microsoft topman gebruikt 66% de codec en zou daarnaast 25% Flash VP6 als standaard codec gebruiken. Hij baseert zich dan echter wel op cijfers van voor de lancering van WebM. Daarnaast wil niet alleen Google ondersteuning voor WebM bieden, maar hebben Mozilla, Opera en Adobe ook al aangegeven het formaat te zullen ondersteunen. Google's Chrome zal de komende maanden de overstap maken van H.264 naar WebM. Google kiest duidelijk voor de openstandaarden, aangezien ze naast WebM ook de Theora video codec willen ondersteunen en verder ook overwegen om ondersteuning te bieden voor andere open codecs in de toekomst.

Via: Networkworld

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie