Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft plakt pleister over H.264-gat in Chrome

Google kondigde vorige maand aan dat ze de H.264-codec niet meer native zouden gaan ondersteunen in Chrome, tot verrassing en ontsteltenis van webdesigners. Juist omdat H.264 inmiddels een grote rol speelt binnen de html5-standaard en veel Flash-sites op H.264 zijn overgestapt, werd met ongeloof gereageerd door deze beslissing van Google. Gelukkig komt er een oplossing.

 

Google wil door het schrappen van H.264 bereiken dat ontwikkelaars overstappen op de 'open' WebM/Theora-codec van Google, maar aangezien deze codec nog nauwelijks gebruikt wordt lijkt dit eerder een illusie dan werkelijkheid. Microsoft vergeleek de zet van Google met het promoten van Esperanto, een taal die in theorie overal ter wereld gebruikt zou kunnen worden, maar in de praktijk vrijwel nergens gesproken wordt. Daarom komt Microsoft zelf maar met een H.264-plugin voor Chrome, zodat gebruikers gewoon sites met H.264 kunnen blijven bezoeken. De plugin is onderdeel van Windows Media Player en werkt helaas alleen op systemen met Windows 7, maar de zet van Microsoft is in ieder geval een sympathieke.

 

De Window Media Player HTML5 Extension is hier te downloaden

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie