abonneren

Microsoft ook anti-SOPA

Microsoft heeft in een officiƫle statement laten weten dat zij tegen de SOPA-wet is, zoals deze nu is vastgelegd en schaart zich achter de kritiek van het Witte Huis. The Seattle Times heeft een statement van Microsoft gepubliceerd aangaande de SOPA-wet:

We oppose the passage of the SOPA bill as currently drafted. We think the White House statement points in a constructive way to problems with the current legislation, the need to fix them, and the opportunity for people on all sides to talk together about a better path forward."

Het moge duidelijk zijn dat Microsoft, en vele andere actievoerders, wel degelijk tegen het illegaal verspreiden van games, films, muziek en andere media is, maar dat zij in de SOPA-wet in zijn huidige vorm geen heil ziet. 

Het is goed mogelijk dat wanneer het SOPA-wetsvoorstel voldoende wordt aangepast, deze alsnog wordt doorgezet en zelfs de support van partijen krijgt, die nu tegen zijn. Maar wellicht doet men er dan verstandig aan de naam te wijzigen, aangezien SOPA nu wel een heel nare bijsmaak heeft gekregen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord