abonneren

Meldpunt voor oplichting via internet

In de twee weken nadat het Meldpunt internetoplichting is opgericht, zijn er al ruim duizend meldingen van oplichting binnengekomen van gebruikers van Marktplaats.De meeste meldingen gaan om een bedrag tussen de 50 tot 75 euro en om spullen als consumentenelektronica, kleding en schoenen.
Vaak worden de goederen in deze gevallen niet geleverd of worden ze juist in ontvangst genomen zonder dat ervoor wordt betaald.

Het Meldpunt internetoplichting is opgericht om de drempel te verlagen om aangifte te doen van oplichting op internet. Momenteel doet alleen Marktplaats mee maar wanneer het initiatief succesvol blijkt, wordt verwacht dat meer advertentiesites meedoen.

Een deel van de verzamelde informatie wordt doorgespeeld naar Marktplaats, zodat zij ook stappen kunnen nemen tegen oplichters door hun account te blokkeren en hun advertenties te verwijderen.

Via WINMAG Pro

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord