abonneren

Megaupload 2.0 werkt met oorspronkelijke gebruikersdatabase

Megaupload-oprichter Kim Dotcom komt met een tweede versie van de notoire opslag- en deeldienst, die van dezelfde gebruikersdatabase gebruik maakt als het origineel.

Dat zegt Dotcom op zijn Twitter-account (via Torrentfreak). De naam van het project is Megaupload 2.0. De 100 miljoen gebruikers die een account hadden bij de vorige site, kunnen deze opnieuw gebruiken om in te loggen. Ook krijgen ze daar via de mail een melding van, wanneer de website lanceert in 2017.

Megaupload werd vooral gebruikt als een opslagplaats voor films en andere bestanden, die er gedownload konden worden door andere gebruikers. Dotcom wordt daardoor al jaren verdacht van zijn rol in het illegaal aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Miljoenen

Om uit handen van de Amerikaanse autoriteiten te blijven, heeft hij inmiddels honderden miljoenen uitgegeven aan advocaten en rechtszaken. Des te opvallender is het dat Dotcom blijkbaar behoefte heeft aan een nieuwe, soortgelijke site.

Megaupload 2.0 zou gratis 100 GB aan opslagruimte bieden, inclusief versleuteling. Ook kunnen bestanden tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd worden. De site maakt onderdeel uit van Kims plannen om een nieuw soort internet te bouwen: MegaNet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Megaupload