abonneren

Meeste spam komt uit Azië

Uit onderzoek van IT-beveilgingsbedrijf Sophos blijkt dat de meeste spamberichten vanuit Azië worden verstuurd. Dit werelddeel is goed voor bijna vijftig procent van alle spam wereldwijd.

Werelddeel Azië is nu verantwoordelijk voor het versturen van 49,7% van alle spam. De landen in dit werelddeel die de meeste spam versturen zijn India (11,4%), Zuid-Korea (6,7%), Pakistan (3,7%) en Taiwan (2,6%). Vanuit Nederland wordt bijna geen spam verstuurd. Nederland staat met slechts 0,32% op de 45e plaats van de wereldranglijst. Uit de Verenigde Staten is 6,2% van alle spam afkomstig. Uit Rusland komt slechts Rusland 2,9% van alle spam. Sophos adviseert, en dat doet computerblad PCM ook regelmatig, om zorg en aandacht te besteden aan de beveiliging van computers, zodat de hoeveelheid spam tot een minimum kan worden beperkt. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Spam, Sophos, internetbeveiliging

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord