abonneren

Meest popuaire zoektermen dit jaar bij Google

Vandaag maakt Google bekend welke zoektermen het populairst zijn in 2010. Het eindejaarsrapport van Google, Zeitgeist, laat zien waar de Nederlander het meest op heeft gezocht in verschillende categorie├źn.Uit de cijfers blijkt dat vooral email en sociale netwerken populair zijn en ook grote evenementen en populaire tv-series. Er werd dit jaar het meest gezocht op Hyves.
Chatroulette was de snelst stijgende zoekopdracht in vergelijking met 2009. Kim Kardashian is de meest bezochte beroemdheid, Rafael van der Vaart is de meest gezochte Nederlandse beroemdheid. De snelst stijgende beroemdheid was de opgepakte Russische spionne Anna Chapman.

Geert Wilders werd het meest gezocht van de Nederlandse politici. BMW is het populairste automerk, Partyflock is de meest voorkomende zoekterm in relatie tot nachtleven en de huishoudbeurs was de snelst stijgende zoekopdracht gerelateerd aan ‘kaartjes'. Hoewel Postbank en DSB niet meer bestaan, scoren beide banken toch relatief hoge plaatsen in de top tien van meest gezochte banken.

Meest gezochte zoekopdrachten op basis van volume
1. Hyves
2. YouTube
3. Google
4. Marktplaats
5. Facebook
6. Hotmail
7. Tv
8. You
9. Weer
10. ING

Snelst stijgende zoekopdrachten
1. Chatroulette
2. iPad
3. Oh oh Cherso
4. Gmail inloggen
5. Wk 2010 speelschema
6. Wk 2010
7. Hotmail sign in
8. ING inloggen
9. Voetbal.nl
10. Justin Bieber

Het volledige overzicht staat hier.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: