abonneren

Meer dan 1,2 miljoen Belgische domeinnamen

DNS.be, beheerder van het .be-domen, meldt dat in 2011 het aantal Belgische domeinnamen met 11 procent is gestegen tot 1,2 miljoen.

Van alle in België geregistreerde domeinnamen heeft 57,7 procent de extensie .be. Na een reclamecampagne gericht op vrije beroepen steeg het aantal .be registraties met zestien procent. Het aantal .com domeinnamen bedroeg in 2011 in België slechts 15,3 procent. 

Opvallend is dat ongeveer 20 procent van alle Belgische domeinnamen is geregistreerd door een Nederlandse particulier of een Nederlandse organisatie. Dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat het registreren van een .be domeinnaam slechts enkele euro's per jaar kost. Tussen Nederland en Vlaanderen bestaat geen taalbarrière en voor Nederlanders is het daarom aantrekkelijk om hun webactiviteiten ook op de Vlaamse inwoners te richten. In de praktijk blijken veel aantrekkelijke domeinnamen met een extensie .be nog steeds beschikbaar te zijn. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord