abonneren

Mcafee waarschuwt voor toekomstige exen

Volgens McAfee vertrouwen mensen hun partner te veel. Deze toekomstige exen in de dop zouden zich wel eens kunnen wreken door je wachtwoorden en pikante plaatjes te misbruiken.

McAfee waarschuwt in een persbericht gericht aan de media dat veel mensen te goed van vertrouwen zijn wat betreft hun partner. Deze mensen zouden er geen rekening mee houden wat er kan gebeuren als de relatie op de klippen loopt.

Bijna de helft van de Europeanen beschikt volgens een onderzoek van McAfee over het wachtwoord van de bankrekening en het e-mail-account van zijn of haar geliefde. Ook pincodes van telefoons worden veelal zonder blikken of blozen gedeeld.

Van de ondervraagden die intieme dingen naar de partner hebben gestuurd, zegt een kwart daarvan spijt te hebben. Opvallend is ook dat zeven procent van de ondervraagden zegt dat een ex gedreigd heeft om pikante plaatjes op het web te zetten. De helft van die exen heeft dat daadwerkelijk gedaan. Als het onderzoek representatief is voor de Europese samenleving, dan betekent dat percentage dat er ‘belastende’ plaatjes van 3,5 procent van de mensen online te vinden zijn die geüpload werden door exen. Dat is zo ongeveer één op de dertig personen.

Meer dan een kwart van de Europeanen zegt in het onderzoek van McAfee dat ze van plan zijn om op Valentijnsdag pikante of romantische plaatjes naar geliefden te e-mailen, twitteren of sms’en. McAfee zou met het onderzoek mensen proberen wakker te schudden, zodat de bevolking zich kan wapenen tegen het fenomeen van de wraakzuchtige ex.

Wil je delen of je jouw potentieel toekomstige ex vertrouwt? Dat kan op de blog van Anneliesje. Er zijn prijzen mee te winnen.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Mcafee, toekomstige exen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord