abonneren

Many Eyes

Ga je een presentatie geven? Om je boodschap over te brengen, zorg je ervoor dat ie informatief, blits, helder en compact is. Deze vier ingrediënten definiëren goede infographics.

Many Eyes, een project van IBM, is een indrukwekkende database van infographics: volgens de site zou die meer dan 140000 “visualisaties” bevatten en dagelijks komt er nog een heel stel bij. Via trefwoorden kun je zelf gericht op zoek gaan naar geschikte infographics. Of zoek in de databank met zo’n 335000 datasets: ook van hieruit kun je infographics opvragen. Naargelang de gekozen visualisatie kun je die nog via allerlei parameters bijsturen. Het uiteindelijke resultaat laat zich vervolgens in statische of dynamische vorm inbedden in je eigen website. Na je aanmelding bij Many Eyes kun je echter ook een geheel eigen ontwerp creëren via de optie Create a visualization . Hier geef je aan dat je een eigen dataset wilt uploaden in de vorm van een spreadsheet of een csv-bestand (van maximaal 5 MB) of tik je de data rechtstreeks op de webpagina in. Duid vervolgens duid het gewenste visualisatietype aan. Je hebt hier overigens wel een ruime keuze: van typische grafieken en diagrammen, tekstvisualisaties (zoals tag clouds) tot geografische kaarten. Houd er wel rekening mee dat je ontwerpen automatisch beschikbaar zijn voor medegebruikers. Iedereen kan dus je infographics bekijken, delen via Facebook of Twitter en inbedden in een eigen webpagina.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: Infographics

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord