abonneren

Man claimt Facebook voor 84 procent te bezitten

Paul Ceglia, een voormalig programmeur van Facebook, beweert dat Facebook voor 84 procent aan hem toebehoort. Hiermee wil hij ook aanspraken maken op de inkomsten die Facebook sinds 2004 heeft binnengehaald.Volgens Ceglia heeft hij in 2003 een deal met Facebook-baas Zuckerberg gesloten.
Hij zou een website ontwikkelen voor Zuckerberg, in ruil voor $1000 en een aandeel van 50 procent in het bedrijf. De website groeide uiteindelijk uit tot wat nu Facebook.com is. In een clausule in het contract staat bovendien dat Ceglia recht heeft op een extra 34 procent belang in het bedrijf, waardoor hij voor 84 procent eigenaar van Facebook zou zijn.

Dat de rechtbank zijn zaak serieus neemt, blijkt uit het bevriezen van alle tegoeden van Facebook. Zuckerberg heeft de zaak van de rechter in New York overgedragen naar het Federale Gerechtshof in Buffalo. Volgens Zuckerberg is het bewuste contract nooit getekend en is de aanklacht sowieso verjaard -- in New York geldt een verlooptermijn van zes jaar.

De aanklacht lijkt inderdaad wat eigenaardigheden te bevatten. Zo is het geen geheim dat Zuckerberg pas in september 2003 aan de site begon te werken; thefacebook.com werd zelfs pas in januari 2004 geregistreerd. Daarnaast blijkt Ceglia zelf niet van onbesproken gedrag te zijn; er loopt nog steeds een fraudezaak tegen hem.

TGDaily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord