abonneren

Magento-webshops integreren MyDigipass

MyDigipass, het authenticatieplatform van Vasco, kan nu eenvoudig geïntegreerd worden in Magento-webshops. De concurrent van diensten als Facebook Connect wil een flink marktaandeel opbouwen met extra beveiligde logindiensten.

Vasco is onder andere bekend van de Random Readers van de Rabobank. Het bedrijf produceert echter nog meer logindiensten. MyDigipass.com is een online dienst die op iedere website te implementeren is en eenvoudig tweefactorauthenticatie aanbiedt. Gebruikers kunnen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord en een extra MyDigipass-code, die wordt gegenereerd door een Digipass-apparaat, de Digipass-app of een geschikte Sandy Bridge-pc.

De MyDigipass.com-loginmethode is nog niet wijdverbreid, maar de nieuwe samenwerking met Magento moet daar verandering in brengen. Wie zelf een webshop met Magento uitbaat kan door middel van een plugin MyDigipass.com toevoegen aan de loginmogelijkheden. Of dat Vasco aan een onmiddelijke meerderheid in de loginmarkt gaat helpen, is onwaarschijnlijk. Wel zal de samenwerking bijdragen aan de naamsbekendheid waardoor misschien meer websites ondersteuning in gaan bouwen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: magento, vasco, mydigipass.com