abonneren

Maak geld over naar Facebook-vrienden met PayPal

PayPal introduceert een Facebook-app, waarmee je direct geld kunt overmaken naar je vrienden op Facebook. De app, genaamd Send Money, is net zo eenvoudig als zijn naam.

Hoewel er al meer betalingsmogelijkheden voor Facebook zijn, is dit de eerste app die peer-to-peer transacties via Facebook en PayPal mogelijk maakt.

Om geld over te maken kan de verzender gebruikmaken van een e-card met een geldbedrag, maar het is ook mogelijk direct geld over te maken. Het proces is simpel: de verzender selecteert een kaart, kiest vervolgens een vriend die het geld moet ontvangen en bepaalt het bedrag dat overgemaakt moet worden. Omdat het een peer-to-peer-transactie betreft, zijn er geen transactiekosten aan verbonden. PayPal's standaard richtlijnen en internationale tarieven gelden ook voor Send Money.

Het sturen van felicitatiekaarten via internet is bijzonder populair. De PayPal Send Money is een uitbreiding op de mogelijkheid om een felicitatiekaartje te versturen. "Dit is een nieuwe, persoonlijke manier om geld te schenken. Het overmaken van geld, van persoon tot persoon, is gratis, zolang het via een PayPal-account of een bankrekening loopt", aldus PayPal. 

Echt revolutionair lijkt deze nieuwe mogelijkheid niet. Het was al mogelijk om tussen onderling geld over te maken tussen PayPal-accounts. Het enige nieuwe is dat je niet meer van je Facebook-vrienden hoeft te weten dan de informatie die Facebook daarover heeft en dat je het kunt combineren met een kaartje. Of dat ook zo makkelijk gaat als de ontvanger zelf geen PayPal-account heeft is de vraag.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie