abonneren

Logo voor HTML 5  

De organisatie W3C, die de standaarden voor webtalen waaronder html heeft een logo bedacht voor HTML5. Over de nieuwe HTML-standaard is veel gezegd en geschreven. Tot nu toevond deW3C de nieuwe html-standaard nog niet productieklaar.
Het nieuwe logo voor HTML5 doet vermoeden dat W3C de nieuwe standaard begint te omarmen.

Even vertaald uit het Engels, staat het logo voor het volgende: "Het staat sterk en eerlijk, veerkrachtig en universeel als de code die je schrijft. Het schijnt zo helder en stevig als vooruitdenkende, toegewijde webontwikkelaars die jullie zijn. Het is de standaard voor de standaard, een vlag voor vooruitgang. En het gebruikt absoluut geen tabellen in de layout."

Het logo is overigens geen validatie-badge. Zo'n badge wordt vaak op sites geplaatst om aan te geven dat deze volledig volgens een bepaalde standaard is gebouwd. Het nieuwe logo staat voor het open-platform dat HTML5 vertegenwoordigt. Gebruik je HTML5 op je website en wil je HTML5 promoten, dan kun je met behulp van de badge-builder wel een promotiebadge maken voor op je website.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord