abonneren

Login op wifi-hotspots zonder wachtwoord

De volgende generatie wifi-hotspots krijgt de mogelijkheid om gebruikers automatisch, zonder wachtwoord, te laten inloggen met de SIM-kaart van de mobiele telefoon.

Op deze manier dient de informatie van de SIM-kaart als identificatie op het netwerk, net zoals dit bij mobiele netwerken gebeurt. Deze technologie maakt het mogelijk om mobiele netwerken te ontlasten door smartphones automatisch over te laten schakelen van een mobiel netwerk op een wifi-netwerk.

De Wireless Broadband Alliance heeft een proefperiode afgesloten waarin netwerkexploitanten, mobiele toestelmakers en netwerkapparatuurfabrikanten aan hebben deelgenomen. In de tweede helft van dit jaar zullen de eerste hotspots van de volgende generatie in gebruik worden genomen.

Voor de gebruikers wordt het een stuk gemakkelijker, omdat je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een hotspot. Als je in de buurt komt, kan je toestel, smartphone of tablet met 3G, automatisch verbinding maken met de hotspot, zonder dat er gebruikersnamen en wachtwoorden moeten worden ingevoerd.

Vermoedelijk zijn er nieuwe roamingovereenkomsten nodig om deze nieuwe technologie in gebruik te kunnen nemen. Mobiele providers kunnen zo de capaciteit van hun mobiele datanetwerk aanzienlijk uitbreiden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: