Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Live volgen van vierdaagselopers op internet

Vorig jaar is er op kleine schaal gebruik gemaakt van het persoonlijk volgen van Vierdaagse deelnemers op het internet. Dit jaar heeft iedere deelnemer een persoonlijke webpagina waarop de actuele status wordt getoond. Bovendien wordt van ongeveer 10.000 deelnemers ook de actuele positie op een kaartje getoond.

Voor het live volgen van een deelnemer hoeft hij of zij alleen zijn mobieltje bij zich te hebben (en wie heeft dat anno 2010 niet?). Het volgsysteem kan de locatie van een telefoon bepalen aan de hand van de gegevens van de antennemast waaraan de telefoon op dat moment verbonden is.

De volg-website werkt op basis van het loopnummer dat iedere deelnemer aan de Vierdaagse krijgt. Wie het loopnummer doorgeeft aan familie en/of kennissen, maakt het mogelijk dat 'het thuisfront' kan zien wat de actuele positie op de route van betreffende wandelaar is.

Niet alleen voor familie en vrienden, maar ook voor de organisatie is de volgdienst nuttig. Op deze manier is namelijk nog duidelijker te zien hoe druk het is, en waar eventuele knelpunten optreden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie