abonneren

LinkedIn introduceert sollicitiatieknop

Het online solliciteren, wordt nog makkelijker met een “Apply with LinkedIn”-knop van sociale netwerksite LinkedIn.

De nieuwe knop is een hulpmiddel voor bedrijven om het potentiële kandidaten voor online vacatures makkelijker te maken om te solliciteren. Door het drukken op de knop stuur je als bezoeker van de vacature op LinkedIn je openbare LinkedInprofiel op. Niet alleen je aan je profiel toevertrouwde informatie maar ook zaken als de gebruikersgroepen waarin je participeert worden zo aan het bedrijf bekend gemaakt. Als sollicitant krijg je de mogelijkheid de sollicitatie toe te lichten met een begeleidende brief.

De nieuwe functie stroomlijnt het toch al gangbare gebruik waarbij bedrijven op LinkedIn kijken naar de LinkdInprofielen van sollicitanten.

LinkedIn is een sociale netwerksite gericht op het zakelijk netwerken. LinkedIn heeft  100 miljoen gebruikers. De meerderheid hiervan bezoekt de site niet erg regelmatig. Met de nieuwe knop hoopt LinkedIn zijn gebruikers te stimuleren om hun profiel regelmatig te updaten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord