Lifehack van de week: YouTube-video's offline opslaan

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week over hoe je YouTube-video's kunt downloaden om ze offline te bekijken, op je pc, smartphone of tablet.

YouTube heeft een zeer grote muziekcollectie en natuurlijk heel veel leuke video's en films. Stel dat je deze offline wilt zien, dan is daar nog geen officiële manier voor beschikbaar. Er is weliswaar YouTube Red, een abonnementsdienst die dat mogelijk maakt, maar die is alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten en het is onduidelijk wanneer deze beschikbaar komt in Europa.

Om YouTube-video's toch offline te kunnen kijken, zijn daar een aantal handige opties voor. Een daarvan is Keepvid, een website waarmee je zo een YouTube-video binnenhaalt. Je vult de link in, kiest in welk formaat je de video wilt downloaden en in welke resolutie en klaar! Wil je alleen de audio van een nummer, dan is dat mogelijk met de site listentoyoutube. Het gaat op dezelfde manier als bij keepvid, alleen krijg je in dit geval alleen de audiostream als mp3 aangeboden om te downloaden.

Er is nog meer mogelijk, zoals een hele YouTube-afspeellijst in een keer downloaden. Daarvoor is het echter wel nodig wat software te installeren, maar dan kun je in een keer een hele rits aan video's binnenhalen. Daarnaast behandelt het de lifehack ook hoe je video's op je smartphone en tablet kunt zetten.

Alle informatie over hoe je YouTube-video's én -audio binnenhaalt vind je in het complete artikel op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: youtube, video, audio, lifehack, mp3, mp4