abonneren

Lifehack van de week: tips voor mobiel internet in het buitenland

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over 11 tips voor mobiel internet in het buitenland.

Helaas hebben we in de Europa nog altijd de frustrerende roamingtarieven. Hoewel steeds meer providers de roamingtarieven verlagen en gratis een aantal MB’s voor in het buitenland bij hun (vaak duurdere) abonnementen geven, zullen nog veel reizigers geconfronteerd worden met roamingkosten als zij mobiel internet in het buitenland willen. In juni 2017 zullen roamingkosten definitief verleden tijd zijn. In de tussentijd zullen de kosten langzaamaan dalen. Helaas geldt dat natuurlijk niet als je buiten Europa reist en zul je daar roamingkosten houden.

In de lifehack van deze week, die weliswaar geschreven is door een partnerredactie, maar nog steeds erg nuttig is, krijg je 11 tips hoe je het beste met mobiel internet in het buitenland om kunt gaan. In deze lifehack vind je bijvoorbeeld een tabel met hoeveel data de populairste apps verbruiken, zodat je je daarop kunt voorbereiden. Een WhatsApp-bericht zonder foto is bijvoorbeeld 1 KB groot en het streamen van muziek doe je met 1 MB per minuut.

De lifehack geeft je ook tips over hoe je het dataverbruik van een alle apps kunt beperken. Je krijgt ook specifieke tips over hoe je bijvoorbeeld kunt voorkomen dat Facebook, WhatsApp en Instagram al je data opeten. Andere, handige tips gaan over hoe je slim kunt bellen, zodat je niet te veel data verbruikt, en hoe je veilig online je financiën kunt beheren op je mobiel.

Al deze en meer tips vind je in de volledige lifehack die je op de website van Lifehacking.nl vindt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Tarieven, Lifehack, Mobiel Internet, roamingkosten, partnerredactie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord