Lifehack van de week: Handige websites tegen spam

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over het veilig delen van je e-mailadres via het web.

De lifehack van deze week gaat over Scrim, een handige dienst waarmee het mogelijk is om je e-mail op een veilige manier te delen zonder dat er spam binnenkomt, en 10minutemail, waarbij je heel kort een wegwerp-e-mailadres krijgt.

Veilig e-mail delen

Als je zomaar je e-mailadres op het internet zet, bijvoorbeeld in je profiel van Twitter of Facebook, is de kans aanzienlijk dat dit wordt opgepikt door bots die je vervolgens op hun ongevraagde e-maillijst zetten. Bovendien komt veel spam nog altijd door de spamfilters, wat natuurlijk heel erg frustrerend is.

Scrim lost dit op door het e-mailadres achter slot en grendel te zetten. Je vult je e-mailadres op de site in, kiest een eigen, eenvoudig te onthouden link ernaartoe en klaar. Als je deze link nu deelt, handelt Scrim het af om te zorgen dat het e-mailadres op een veilige manier verschijnt en niet zomaar op te pikken is door spambots.

Wegwerp-e-mail

10minutemail is een alternatieve dienst, die eveneens spam tegengaat. Bij deze dienst krijg je een e-mailadres dat tien minuten geldig is. Wat je hiervoor hoeft te doen, is alleen de website te bezoeken: het e-mailadres wordt automatisch gegenereerd. Op de hoofdpagina van de website kun je vervolgens zien welke e-mailberichten er allemaal binnenkomen. Zo kun je dus even snel, als een website om een e-mailadres vraagt om verder te lezen, toch doorgaan zonder persoonlijke gegevens prijs te geven.

Je leest alle tips en trucs van Scrim en 10minutemail in de volledige artikelen op LIifehacking.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: e-mail, spam, spambots, 10minutemail, scrim