Lifehack van de week: de handigste YouTube-sneltoetsen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over de handigste sneltoetsen voor YouTube.

Het gebruik van sneltoetsen kan de productiviteit sterk verhogen. We hebben als eens een waslijst aan sneltoetsen laten zien voor Windows en macOS, waar je veel makkelijker mee kunt werken door tussen vensters en bureaubladen te wisselen, waarmee je eenvoudig het power-usermenu kunt openen om snel naar bepaalde onderdelen van het Configuratiescherm te gaan en meer. Veel populaire websites implementeren echter ook een aantal handige sneltoetsen.

Videospeler

Als je graag YouTube gebruikt, dan kunnen de sneltoetsen in de lifehack van deze week je leven een stuk eenvoudiger maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op de Tab-toets te drukken, waarna je de videospeler met het toetsenbord kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld een video pauzeren door op K of op de spatiebalk te drukken, daarmee kun je de video ook weer starten na het pauzeren. Met de pijltjestoetsen is het bovendien mogelijk om de video door of juist terug te spoelen. Met elke druk op een pijltjestoets gaat de video vijf seconden voor- of achteruit, afhankelijk van of je op het linker- of rechterpijltje drukt.

Alle sneltoetsen die je kunt gebruiken voor YouTube, waaronder hoe je sneller doorspoelt, hoe je video’s in slowmotion afspeelt en hoe je het volume aanpast, vind je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: youtube, sneltoetsen, lifehack, videospeler